ET GODT SAMARBEID

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av trelast og byggevarer. Som en del av en lagsiktig strategi har de lokalisert sitt logistikksenter for Buskerud, Vestfold og Telemark på Barkåker rett utenfor Tønsberg.

Optimera var på utkikk etter en tomt da muligheten for å kjøpe Zeiners byggevarevirksomhet i Vestfold bød seg. Ved siden av to gode byggevarehus, hadde Zeiner et logistikksenter på Barkåker. Samlet innendørs areal utgjør nå 6000 kvadratmeter. Sentrallageret skal betjene Vestfold, Telemark og deler av Buskerud.

– Vi har lagt ned logistikksenteret vårt i Larvik, og samlokaliserer alt her på Barkåker, forteller Asbjørn Vennebo, administrerende direktør i Optimera, som er svært fornøyd med plasseringen.

– Det er flere grunner til at Barkåker er bra – det er bare å se på kartet. Du har kort vei til både Drammen, Kongsberg og Telemark, der vi har mye virksomhet, sier han fornøyd. Og legger til; Med de nye veiutbyggingene og det som skjer forbi her og videre sørover mener vi at dette er en fremtidsrettet beliggenhet.

Logistikksenteret vil betjene Optimeras byggevarehus hovedsakelig under Montér-logoen.

– Vi har ikke kranbiler ute på byggevarehusene, vi kjører ut alle varene til Telemark, Vestfold og Buskerud. Det er veldig effektivt, legger han til.

Ett selskap i vekst
Etter at Optimera tok over lokalene på Barkåker er arealet utvidet  med over 50%, som en del av en ”masterplan”. Vi har planlagt to byggetrinn, det første er utført, og dersom vi vil trenge mer plass i tiden som kommer har vi også mulighet for det. Dette er gjort i samarbeid med byggets eier, Zeiner Eiendom og prosjektleder  Knut Foyn i Profoyn AS. Byggene fremstår i dag som meget attraktive. I det ene bygget vil det være alle typer byggevarer. Det andre bygget blir dedikert trelast. Varer for en verdi på rundt 400 millioner kroner vil årlig passere gjennom logistikklageret. Etter 1-2 driftsår tror Vennebo at det kan være aktuelt å sette i gang med byggetrinn 2. Vi trenger en innkjøringsfase, men det er absolutt en fordel at vi har muligheten til å vokse her.

– En strategisk samarbeidspartner!
Vi opplever Zeiner Eiendom som meget profesjonelle. De er fleksible og har bred erfaring. De kan også kaste seg rundt litt raskt og vi får gode løsninger. Optimera har flere ulike leieforhold, og det er viktig å bygge gjensidig tillitt, da fungerer samarbeidet mye bedre og vi kan ta raskere beslutning, understreker han.

Optimeras administrerende direktør mener at selskapets lokale forankring er en fordel. De er ikke kun godt kjent i Tønsberg-området, men i andre  deler av Vestfold. Her vil det komme fremtidige behov for oss og da er det fint med en god samarbeidspartner. Vennebo legger til at eiendom ikke er deres kjernevirksomhet, og at det å ha sterke samarbeidspartnere, med god kunnskap om lokalene og området er avgjørende.

– Zeiner Eiendom er en strategisk samarbeidspartner, poengterer Vennebo.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 95 utsalgssteder, 2000 ansatte og nærmere 7 milliarder i omsetning.

Leave a Reply