XXL fant drømmelokalet

Kremlokale ble inngangsbilletten til kundene – ett synlig og innbydende lokale med stor parkering og sentral beliggenhet.

Mange aktører har ønsket å etablere seg på den såkalte Zeiner-tomten. Den regnes som en av Tønsbergs mest attraktive tomter, med beliggenhet i sentrum og nærhet til bryggeområdet. I tillegg vender eiendommen ut mot Vestfolds mest trafikerte lyskryss.I dag fyller XXL ett varehus av sport- og fritidssegmenter midt i Tønsbergs hjerte. Med et enormt utvalg av merkevarer til gode priser har XXL lokket til seg flere enn lokalbefolkningen. – Vi har ikke bare kunder fra Tønsberg og Nøtterøy, men mange kommer fra Sandefjord, Larvik og andre steder i Vestfold, forteller Karl Löfqvist, varehussjef i XXL Tønsberg. Ifølge han er det mer enn gode produkter som har ført til suksessen. Han ser helt klart at både kort vei fra E18 og en stor parkering spiller en viktig rolle. Det har også ført til ”større” kjøp. – Jeg jobbet i Oslo tidligere, og da solgte vi mindre ting.

Du kjører ikke inn til hovedstaden for å hente en stor tredemølle, forklarer han. Men i Tønsberg derimot, med en enkel inn- og utkjøring er det nettopp det folk gjør. – Vi har en ekstremt bra beliggenhet, og er veldig synlige. Det er umulig å ikke legge merke til oss, dersom du beveger deg i bybildet. Alt dette har totalt sett gitt oss en fantastisk start og en omsetningsutvikling langt over det vi hadde forventet. Tar vestfoldingene med storm Når XXL åpnet opp i slutten av april i 2013, var de det første varehuset i Vestfold. Til tross for at kjeden ikke har vært etablert i området tidligere, ble de lagt merke til med en gang. Hele bygget endret form og farge, noe som tiltrakk nye og nysgjerrige kunder. Ikke bare ble det et populært handlested, men også en ettertraktet arbeidsplass. – Vi har fått inn over 2000 søknader, og det har gjort at vi kan velge fra øverste hylle. Alle som jobber hos oss i de ulike avdelingene er spesialister innenfor sitt felt.

Vi har både golfproffer og konkurransefiskere i teamet vårt. Jobber du for eksempel i skiavdelingen, har du gjennomgått ulike kurs og er drillet på det, forteller en stolt varehussjef. En godt fornøyd leietager Responsen på XXL har gått over all forventing, men det har også samarbeidet med byggets eier – Zeiner Eiendom. For butikksjefen har det vært en drøm og bare kunne ta opp telefonen å ringe direkte til sin kontaktperson, som få minutter senere har kommet innom for å løse problemet. – Det er noe som har slått meg. Jeg har vært lenge i XXL, og Zeiner Eiendom er veldig ”på”. Dersom noe må fikses – skjer det direkte. Jeg er ofte vant til å måtte mase litt, og gjerne ta noen runder frem og tilbake.

Så fort det oppstår et problem, løses det på dagen, sier Löfqvist og legger til; – Zeiner Eiendom tar veldig godt hånd om sine leietakere, og de er både løsningsorienterte, og behjelpelige med absolutt alt. Uansett om det skulle være noe med parkeringen eller selve bygget, tilrettelegger de slik vi vil ha det. Og det er en trygghet for meg, avslutter han. XXL Sport og Villmark AS er den raskest voksende sportskjeden i Norden og har i dag 22 Varehus i Norge med til sammen 2000 ansatte. Selskapet omsatte totalt i 2012 for 3,1 milliarder kroner og fikk et resultat på 301 millioner.

 

Leave a Reply